17 Temmuz 2015

Biyografi


Süleyman Gök çizgileriyle Şerif Erginbay, 2004



ŞERİF ERGİNBAY

Gerçek adı Mehmet Bozkurt, şiirlerini Şerif Erginbay diye imzaladı, öyle yayınladı ve tanındı. 1957’de Antalya’da, bir dağ köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Karaman’da parasız yatılı, liseyi Manavgat’ta okudu.

1980-83 arası Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne devam ettiyse de 12 Eylül’ün hışmından kaçamadı, cezaevine girdi.

1987 yılında Karpuzçay’ın çok çok yukarılarında, Ahmetler Kanyonu’nun girişinde (Akseki ilçesine bağlı Murtiçi’nin üç km. batısında) keşfettiği eski bir su değirmenine yerleşti. Dostları, eşi ve iki çocuğuyla 13 yıl burada yaşadı: “Dar Köprü” şiir kitabı bu sürecin ürünü.

2000’de Antalya merkeze taşındı. 2000-2004 yıllarında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Basın Müdürlüğünde metin yazarı olarak çalıştı. Emekli oldu. Antalya’da yaşamaya, yazmaya ve metin yazarlığına devam ediyor.

Uzun yıllardır “acı serüven” düşe kalka sürdürdüğü şiir çalışmalarını, 1988 yılından başlayarak Son Yeni Biçem, Kıyı, Yaşasın Edebiyat, Bahçe, İnsan Şiir Defteri, Morca, S’imge, Etken dergilerinde yayımladı. İlk kitabı Dar Köprü 2000 yılında Hera Şiir Kitaplığı’ndan çıktı; 1987-2000 yılları şiirleri.

2000-2014 yılları şiirlerini kapsayan “Geniş Zamanlar” adlı yayıma hazır dosyası ise, kent yaşamında sıkışmışlığın, içimizdeki doğanın da yitirilme endişesinin, telaşının, aşkın bir umut ve varoluş izleği olarak ‘büyük zaman’a tutunabilme çabası olarak da okunabilir.

2014 yılı ve devamını içeren, kendi deyimiyle “güncellenen şiir dosyası’ “Ad Bir Çiçektir” son çalışması ve yazılması sürecek.

Bütün çalışmalarını E-Kitap olarak yayınlayarak sanatseverlerle, şiir dostlarıyla, arkadaşlarıyla sosyal medyada ve internette paylaşıyor.

Hiç yorum yok :